Welkom bij Krak Chocolade

Een oase van artisanale chocolade vervaardigd met passie en precisie. De kern van ons verhaal is Mark Schimmel, een gewaardeerde banketbakker wiens liefde voor chocolade hem ertoe bracht de kunst van het maken van chocolade na te streven. Marks reis begon in de prestigieuze driesterren Michelin-keukens, en toen hij opklom tot chef-patissier in een tweesterren Michelin-restaurant in Nederland, werd zijn fascinatie voor chocolade alleen maar groter.

Mark Schimmel - Een Reis van Passie

De kern van ons verhaal is Mark Schimmel, een gewaardeerde banketbakker wiens liefde voor chocolade hem ertoe bracht de kunst van het maken van chocolade na te streven.

Marks reis begon in de prestigieuze driesterren Michelin-keukens. Toen hij opklom tot chef-banketbakker in een tweesterren Michelin-restaurant in Nederland, werd zijn fascinatie voor chocolade alleen maar groter.

De geboorte van Krak Chocolade

Mark's verlangen om de essentie van chocolade en zijn nuances te ontrafelen, bracht Krak Chocolade begin 2013 tot leven. Beginnend met twee kleinschalige slijpmachines uit India, dreef Marks toewijding en talent hem al snel naar een grotere opzet, waar hij zijn vak aanscherpte en de alchemie van chocolade ontdekte.

Uitzonderlijke Chocolade Ervaringen

Tegenwoordig is Krak Chocolade trots op het creëren van uitzonderlijke chocolade-ervaringen voor topchefs in heel Europa. Mark werkt nauw samen met deze culinaire meesters en investeert tijd om hun unieke vereisten en voorkeuren te begrijpen. Of het nu gaat om een delicaat zure chocolade met een zuivere afdronk of een heerlijke nootachtige verrukking met een fluweelzachte textuur, elke creatie wordt tot in de perfectie op maat gemaakt.

De Symfonie van Smaken

Het geheim van de voortreffelijke smaak van onze chocolade ligt in de zorgvuldige inkoop van de beste cacao en het kunstig mengen van ingrediënten. Marks expertise en oog voor detail zorgen ervoor dat elke reep Krak Chocolade een symfonie van smaken is, een meesterwerk op zich.

Beperkte Oplagen, Exclusieve Schatten

Gezien de ongeëvenaarde vraag naar de verrukkelijke couverture van Mark, biedt Krak Chocolade beperkte oplagen aan, wat een aura van exclusiviteit toevoegt aan onze creaties. Elke reep is een bewijs van ons streven naar uitmuntendheid en een echte culinaire schat waar kenners en chef-koks gretig naar op zoek zijn.

Gouden Bonenprijs 2021

De Golden Bean Award 2021 is een prestigieuze prijs die door de Academy of Chocolate wordt uitgereikt aan Colombia Sierra Nevada – Pure Milk Chocolate 55%.