Krak Chocolade

Mark volgde een opleiding in keukens met drie Michelinsterren voordat hij uiteindelijk chef-patissier werd in een Michelin-restaurant met twee sterren in Nederland. Het was in deze periode dat Mark een echte passie voor chocolade ontwikkelde.

Ik was altijd nieuwsgierig om de invloede van de origine te ontdekken en te begrijpen hoe zelfs de kleinste wijziging in een recept de smaak van een afgewerkte chocolade drastisch kon veranderen.
Mark Schimmel
Chocolate Maker

Alleen de beste cacao voor de beste chocolade

Voordat hij zijn talenten op het maken van chocolade richtte, was Mark Schimmel een getalenteerde banketbakker. Hij volgde een opleiding in keukens met drie Michelinsterren voordat hij uiteindelijk chef-patissier werd in een Michelin-restaurant met twee sterren in Nederland. Het was in deze tijd dat Mark een echte passie voor chocolade ontwikkelde.

Hij vond het heerlijk om er als ingrediënt mee te werken en wilde graag meer leren. Hij wilde het verhaal begrijpen achter de chocolade die in zijn keukens zou aankomen, klaar om te smelten en tot spectaculaire creaties te maken.

Krak Chocolade werd begin 2013 geboren, toen Mark zijn activiteiten begon met twee kleinschalige koffiemolens uit India voordat hij overstapte naar een iets grotere opstelling.

Tegenwoordig maakt Mark chocolade voor topchefs in heel Europa en neemt hij de tijd om met elke chef samen te werken om hun precieze behoeften te begrijpen, of ze nu op zoek zijn naar een lichtzure chocolade met een zuivere afdronk, of een rijke, nootachtige chocolade met een boterachtige textuur.

Mark koopt vervolgens de cacao en maakt een op maat gemaakt recept. Het is dan ook geen verrassing dat, met zoveel aandacht voor detail, er veel vraag is naar Mark’s couverture. Zo erg zelfs dat hij maar een zeer beperkt aantal repen van Krak maakt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws

Winkelwagen
Scroll naar top