Kablon Farms

In 2017 kwam Estela Duque naar .. verschillende bean-to-bar chocolademakers toe. Deze chocolademakers werd gevraagd om de best mogelijke chocolade te maken van deze single estate bonen van de Kablon Farm uit de Filipijnen. Elke chocolademaker kreeg een paar kilo bonen opgestuurd en kon aan de slag gaan. De beste zes werden door haar uitgekozen en ingestuurd voor de International Chocolate Awards (Link). Krak Chocolade was van de zes inzendingen, door Janine, de beste en won Brons op de International Chocolate Awards. Dicht bij de Mt. Matamum in South Cotabato, Filipijnen is de Kablon Farm gelegen. Op deze plantage worden cacaobonen geoogst die groeien naast tropisch fruit, kokosnootbomen en zwarte peperplanten. Dit zorgt voor het specifieke karakter. De cacao die van Kablon Farm afkomstig is wordt vier dagen gefermenteerd in houten kisten, waarna ze 5 tot 7 dagen in de zon worden gedroogd. De cacao heeft een laag zuurgehalte, milde bitterheid en een hint van tropisch fruit, zwarte bessen en bloemen. Sinds 1950 oogst Kablon Farm deze verfijnde cacao, waar Krak Chocolade met liefde mooie chocolade van maakt.

 

Enige resultaat

0

Your Cart