Gazelle

Tot op de dag van vandaag blijft de cacao die uit Papua Nieuw-Guinea (PNG) komt een speciale. De boeren van PNG krijgen het meeste betaald per kilo cacao van de wereld. Het drogingsproces van de cacao uit PNG gebeurt op een manier die bijna nergens anders voorkomt. De cacao die Krak Chocolade gebruikt komt uit het regenwoud van het Gazelle district op het eiland New Britain. New Britain is het grootste eiland van de Bismarck-archipel. Tussen 2008 en 2012 was er een cacaocrisis in PNG, de verantwoordelijke hiervoor was een cacaopeul mot. Op het eiland New Britain waren de eerste boeren die maatregelen troffen hiertegen, nu is New Britain de grootste cacaoproducent van PNG. Nadat de bonen geplukt zijn worden ze met zorg gecheckt op kwaliteit, waarna ze 5 dagen worden gefermenteerd in houten kisten. De bonen worden 1 keer per 24 uur gedraaid. Na het fermentatieproces worden de bonen gedroogd. Dit gebeurt op vuur in plaats van, wat gebruikelijk is, de zon. Doordat de bonen op vuur gedroogd worden komt er een lichte rook geur en smaak in de bonen.

 

Enige resultaat

0

Your Cart