U bent hier

Mark Schimmel - chocolademaker bij krak

Krak is ontstaan nadat ik jarenlang als banketbakker en restaurant-patissier met het veelzijdige (en tevens mijn favoriete) product chocolade heb gewerkt en mij af begon te vragen waarom ik altijd afhankelijk ben van chocolade uit de grote fabrieken. Begin 2013 ben ik op onderzoek gegaan naar het proces van chocolade maken. Natuurlijk begint alles bij de cacaoboon. Na op de koffie te zijn geweest bij de firma Daarnhouwer & CO in Zaandam, die al sinds 1908 in de cacaohandel zit, waren de cacaobonen voorhanden; Amsterdam is tenslotte de grootste handelsplek ter wereld voor cacao. Machines om op kleine schaal chocolade te maken waren echter niet om de hoek te koop. Uiteindelijk heb ik uit India twee kleine chocolademachines van ieder 4 kilo kunnen aanschaffen; het experimenteren kon beginnen! Ieder type cacao heeft zo zijn eigen bewerking; de ene cacaoboon moet iets korter en op hogere temperatuur gebrand worden terwijl de andere wat langer gewalst moet worden om de aroma’s het best tot zijn recht te laten komen. Dit is de expertise die ik sinds 2013 ontwikkel.
Sinds 2014 werk ik volledig met mijn eigen Krak chocolade. Mijn werkwijze is zodanig ontwikkeld dat ik niet enkel chocolade aan een smaak toevoeg, maar een vulling maak die afgestemd is op de unieke smaken van de chocolade. De smaakeigenschappen van de chocolade is leidend. Dit inspireert mij om met dit basisproduct nog vele mooie producten te maken.
LinkedIn