U bent hier

Krak chocolade

Gemaakt door Mark Schimmel met als doel de beste handgemaakte chocolade maken van de mooiste cacaobonen die rond de evenaar groeien. Krak maakt single origin chocolade, wat inhoudt dat elk type chocolade van 1 regio afkomstig is. Net als bij een goed glas chardonnay uit Frankrijk of Argentinië heeft cacao ook zijn specifieke kenmerken door het terroir, klimaat en omgeving. En dat proef je. In de grote fabrieken wordt de cacaoboter eerst van de cacao gescheiden. Vervolgens wordt de cacao ontzuurd en smaak- en geurvrij gemaakt, om zo het wals-proces te kunnen verkorten. Bij Krak wordt er op de traditionele manier chocolade gemaakt van gebrande cacaobonen en ongeraffineerde rietsuiker en het walsen stopt pas wanneer de juiste fijnheid, aroma’s en  zuurtegraad zijn bereikt. Dit kan wel 70 uur duren en levert een intense en lichtzure chocolade op.
 
TIP: Drink bij Krak chocolade eens een cabernet sauvignon, de zuren in deze wijn passen perfect bij de lichte zuren in Krak chocolade.